0

Een ongezonde leefstijl vergroot de kans op pigmentvlekken

oorzaak pigmentvlekken, pigmentvlekken verminderen, zonnebank oorzaak pigmentvlekken, pigmentvlekken verwijderen

Een ongezonde leefstijl vergroot de kans op pigmentvlekken

Misschien heb je vreselijk veel last van donkere vlekken op je huid maar heb je geen idee waar die vandaan komen. Het kan zijn dat je al gedacht hebt aan pigmentvlekken omdat de symptomen dit ook aangeven, maar ben je er nog niet over uit hoe je aan die vlekken komt. Veel mensen denken immers vaak dat pigmentvlekken voornamelijk door overmatige blootstelling aan zonnestralingen ontstaan. Alhoewel zonlicht een grote invloed heeft op het ontstaan ervan en een van de hoofdoorzaken is, kan het ook aan andere factoren liggen.

Ongezond eten gaat samen met een ongezonde huid

Door niet de juiste voeding te consumeren, vergroot je de kans op heel wat aandoeningen, zo ook op het krijgen van pigmentvlekken. Bij het missen van belangrijke mineralen en vitamines raakt het lichaam ontregeld en kan dit via het ontstaan van pigmentvlekken naar buiten toe uitstralen. De huid kan dan vol donkere vlekken komen te zitten. Het is dus belangrijk om gezond te eten.

Roken zorgt voor pigmentvlekken

Het is algemeen bekend dat roken niet goed voor je lichaam is. Je maakt het lichaam niet alleen van binnen kapot, maar zorgt daarmee ook voor een ongezonde huid. Als je als roker ziet dat je lichaam vol pigmentvlekken zit, dan kan het behoorlijk wat schelen wanneer je besluit te stoppen met roken.

Voorkomen is beter dan genezen, alhoewel..

Hoewel het in alle gevallen beter is om een aandoening te voorkomen in plaats van te genezen, kun je ook iets doen aan de ontstane pigmentvlekken zelf. Veel mensen doen dit door een crème te smeren die de vlekken lichter maakt. Een geschikte crème is de Skinlight crème, dat gewoon online te bestellen is.  Mocht je het moeilijk vinden om wat aan de oorzaak te doen, dan kun je op deze manier de symptomen aanpakken.

Sandera V. doorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *