Gezicht donkerder dan nek

Help mijn gezicht is donkerder dan mijn nek

Het komt veel vaker voor dan je misschien denkt. Naarmate je ouder krijgen steeds meer mensen een huidafwijking. Dit is natuurlijk heel vervelend. Toch wordt een kleurverschil tussen de huid op het gezicht en de nek of hals vaak onderschat. In dit artikel zullen wij dit probleem eens verder belichten en ook diverse oplossingen uiteenzetten.

gezicht donkerder dan nek

Hoe ontstaat het kleurverschil tussen het gezicht en de hals/nek?

Er is heel veel onderzoek gedaan hoe de huid gezond te houden. Toch blijft het stofje melanine uitermate onberekenbaar. Melanine zorgt voor het ontstaan van pigment. Naarmate je meer pigment hebt wordt je huid donkerder. Als je ook even bedenkt dat je gezicht veel meer zonuren pakt dan je hals/nek. Betekend dit dat je gezicht in de loop van de jaren donkerder kan worden dan je hals.

Hoe kun je voorkomen dat je gezicht donkerder wordt dan je hals?

Eigenlijk wordt er maar amper aandacht aan besteedt ondanks er een tal van winkel zijn die allemaal huidverzorgende producten verkopen. Eigenlijk zou iedereen, dus jezelf en je buurvrouw elke dag een SPF met een hoge factor moeten dragen als je naar buiten gaat. Dit komt omdat de zon veel schadelijker is dan je verwacht. Wanneer je een SPF op je gezicht smeert zorg je er in principe voor dat je gezicht beter beschermt wordt en daardoor minder verkleurt. Hierdoor kun je het kleurverschil dus minimaliseren.

Praktische Tips om te zorgen dat je gezicht minder verkleurt?

– Ga voortaan door het leven met been hoedje of petje.
– Sla het zonnen op een mooie dag vooraan over.

donkere kringen verminderen tips

Door gezonder te leven je huidweerstand verbeteren

Het is natuurlijk lang niet altijd het geval. Maar uit onderzoek is gebleken dat mensen die gezonder gaan leven. Dus minder alcohol drinken, Meer groente, fruit, vis en noten een betere huidweerstand opbouwen. Het is daarom echt een aanrader om je eet en drink patroon als je ontevreden bent over je huid eens onder de loep te nemen. Zorg er tevens ook voor dat je genoeg water drinkt. Dit is echt een must!

Op een natuurlijke manier je gezicht lichter maken?

Voor de echte doorzetters zijn er ook creatieve manieren om de huid maand na maand net die paar tones lichter te maken. Dit kan bijvoorbeeld door citroensap over je huid te wrijven. Ook is het gebruik van vochtige aardappelschillen en het drinken en bevochtigen van de huid met koemelk iets waar de huid heel lichtjes lichter van kan worden. Deze methodes zijn natuurlijk heel goedkoop, maar bieden bij een serieuze verschil van kleur tussen het gezicht en de hals natuurlijk geen oplossing.

Hoe kan ik mijn gezicht weer lichter krijgen?

Wanneer je elke dag met make-up, poedertjes en concealers bezig bent om je verschil in kleur weg te werken dan is het echt een aanrader om een Skin whitening crème te proberen. Wij beloven je geen wonderen maar het vermindert het kleur verschil in enkele maanden. Wel moet je realiseren dat je een natuurlijk product gebruikt zodat het niet schadelijk zal zijn voor je gezicht. Daarnaast moet je ook openstaan voor een dergelijke thuis behandeling.

pigmentvlekken verwijderen creme

Hoelang duurt het bleken van het gezicht ongeveer?

Zoals wij al aangaven dient de whitening crème langdurig gebruikt te worden. Bij sommige personen zie je de resultaten al na slechts 4 a 5 weken. Terwijl je bij andere personen pas na 3 maanden de eerste resultaten zult opmerken. Het is natuurlijk van belang om elke dag de crème te blijven smeren. Ook zodra je helemaal tevreden bent is ons advies om niet te stoppen. Wel kun je de dosering qua hoeveelheid verminderen of gewoon weg minder vaak gaan smeren.

De oplossing tegen kleurverschil tussen gezicht en hals
De oplossing tegen kleurverschil tussen gezicht en hals

Waar kan ik deze gezicht whitening crème kopen?

Gelukkig hoef je niet naar een winkel, met deze vraag. Je kunt het top product Skinlight gewoon online bestellen. Dit kan via Bol.com of via hun eigen webwinkel. Over het algemeen is de levering de dag erop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *