Veel vrouwen maar zeker ook een hoop mannen zoeken naar dé methode om er jonger en stralender uit te zien. Iedereen wil tenslotte vol overtuiging mooi voor de dag komen. Je hebt veel gezichtsverjonging methodes om jezelf jonger te laten lijken. Ook zijn er enkele methodes die misschien wat onorthodox lijken maar absoluut de moeite waard zijn. Wij gaan jou in dit artikel alle informatie geven.

We worden allemaal ouder daar is niks aan te veranderen. Het belangrijkste blijft natuurlijk dat je gezond bent. Gezien wij hier normaal niet veel over nadenken. Is het vandaag de dag van groot belang dat je er ook aantrekkelijk uit blijft zien.

Manieren van gezichtsverjonging

Er zijn verschillende manieren waarop je gezichtsverjonging kunt toepassen, hier zijn een aantal opties:

 1. Gebruik een goede huidverzorgingsroutine: Het is belangrijk om uw huid te reinigen, hydrateren en beschermen tegen de zon. Gebruik een gezichtsreiniger, toner, moisturizer en zonnebrandcrème elke dag.
 2. Gebruik anti-aging producten: Producten zoals retinol, vitamine C en hyaluronzuur kunnen helpen bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes.
 3. Oefen gezichtsyoga of gezichtsmassage: Dit kan helpen bij het verminderen van spanning in het gezicht en kan de bloedcirculatie verbeteren, waardoor de huid er gezonder uitziet.
 4. Blijf fit en gezond: Het eten van een gezonde en gebalanceerde dieet en het regelmatig oefenen kan bijdragen aan een gezonde en jonge uitstraling.
 5. Slaap genoeg: Voldoende slaap is belangrijk voor de gezondheid van de huid. Wanneer je slaapt, maakt je lichaam collageen aan, een eiwit dat helpt bij het versterken van de huid.
 6. Overweeg een cosmetische behandeling: Behandelingen zoals Botox, fillers, laser- of chemische peelings kunnen helpen bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes.

Het is belangrijk om te weten dat de huidtijd nodig heeft om te herstellen, dus geef het de tijd om te reageren op de behandelingen die u gebruikt en overleg met een dermatoloog of cosmetisch arts voor een professioneel advies.

Pakt donkere verkleuringen op de huid aan.
Pakt donkere verkleuringen op de huid aan.

Veelvoorkomende pigmentkwalen

Veelvoorkomende pigmentkwalen waardoor je huid er ouder uit komt te zien zijn:

 1. Melasma: Dit is een huidaandoening waarbij donkere vlekken of plakkaten op de huid ontstaan, vaak op het gezicht. Dit wordt vaak geassocieerd met hormonale veranderingen, zoals zwangerschap of het gebruik van hormonale anticonceptie.
 2. Hyperpigmentatie: Dit is een overmatige pigmentatie van de huid die kan ontstaan door zonbeschadiging, hormonale veranderingen of ontstekingen.
 3. Post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH): Dit is een soort hyperpigmentatie die ontstaat na een huidontsteking, zoals acne of eczeem.
 4. Actinische keratose: Dit is een precancereuze huidafwijking die ontstaat als gevolg van veelvuldige blootstelling aan de zon. Actinische keratose kan leiden tot een ruwe, schilferige huid en kan worden geassocieerd met een oudere huid.

Pigmentvlekken door acne

Acne kan leiden tot pigmentatieproblemen op de huid, ook wel post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) genoemd. Dit komt voor als gevolg van ontstekingen die ontstaan tijdens de genezing van acne, waardoor melanine (pigment) zich ophoopt in de huid. Deze pigmentvlekken kunnen variëren in kleur van rood tot bruin en kunnen zich voordoen op plekken waar acne voorkomt.

pigmentvlekken door acne

De beste manier om PIH te voorkomen is door zorgvuldig om te gaan met acne. Dit betekent dat je de huid moet reinigen met een milde reiniger en dat je producten moet gebruiken die specifiek zijn ontworpen om acne te behandelen. Het is ook belangrijk om de huid te beschermen tegen de zon, omdat UV-straling kan bijdragen aan de ontwikkeling van pigmentvlekken.

Als u al last heeft van pigmentvlekken, overleg dan met een dermatoloog of cosmetisch arts voor een professioneel advies. Behandelingen die vaak worden aanbevolen zijn chemische peelings, laserbehandelingen en huidverlichtende crèmes zoals skinlight, hydroquinon en kojic acid.

Eén reactie op “Gezichtsverjonging

 1. Volgens mij kun je met een laserbehandeling echt niet je hele gezicht lichter maken hoor.. misschien wel met een chemische peeling maar dat weet ik niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *