Help ik zit onder de sproetjes in de zomer

Vooral veel blanke vrouwen hebben er last van, namelijk sproetjes in het gezicht en soms zelfs over heel het lichaam. Natuurlijk zijn we de kinderjaren en puberjaren voorbij, waarin je als het even tegen zat “sproetjes hoofd” etc. genoemd werd. Iedereen is nu inmiddels volwassen en weet dat sproetjes heel normaal zijn. Echter weten wij dat het diepe sporen na kan laten. Ondanks dat heel veel mannen sproetjes als zeer sexy ervaren vinden de vrouwen met sproetjes dit absoluut niet.

Zo zullen vrouwen met sproetjes mogelijk kunnen beamen dat ze er nog zo nu en dan eens op gewezen worden dat ze sproetjes hebben, vaak in een positieve vorm van discriminatie.

Behandeling van sproetjes?

Nee helaas is er geen behandeling als je overmatig veel sproetjes hebt. Je kunt ze namelijk niet erg snijden, gezien ze geen uitstulpsels zijn. Wel kunnen wij u adviseren om altijd een goede zonnefactor te dragen, gezien de ontwikkeling van sproetjes gepaard gaan met een overmaat aan zon. Dit is ook de reden waardoor je in de zomer dagen de meeste sproetjes op de lichaamsdelen krijgt zoals je armen en gezicht welke natuurlijk het meeste in de zon komen.

Hoe kan ik toch zorgen dat sproetjes minder oranje of rood ogen?

Je kunt er eventueel voor kiezen om een dergelijke laser behandelingen ondergaan, deze kan pijnlijk zijn of erg irriterend voor je huid. Dit komt omdat je binnen deze behandeling op een snelle huid onvriendelijke manier toch een goed resultaat wilt bereiken. Dit is natuurlijk alles behalve gezond voor je huid. Denk daarom goed na of u dit wel wilt doorzetten.

skinlight review
Skinlight vermindert pigmentvlekken en sproeten

Sproetjes minder zichtbaar maken met een crème?

Ja, het is inderdaad mogelijk om sproetjes met een veilige huid crème minder zichtbaar te maken. Beetje bij beetje worden de donkerste delen namelijk uw sproetjes beetje bij beetje lichter. Het lijkt maar 8-12 weken smeren als of je aanzienlijk minder sproetjes hebt. Wel adviseren wij u om ook een goede sun block te dragen, zodat het smeren niet voor niks blijkt te zijn.

Plaats als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *