Hoe verwijder ik pigmentvlekken in het gezicht?

Hoe ontstaat pigment in het gezicht?

Pigment in het gezicht ontstaat door de aanwezigheid van melanine, een pigment dat door de huidcellen genaamd melanocyten wordt geproduceerd. De hoeveelheid melanine die wordt geproduceerd, wordt beïnvloed door genetische factoren en externe factoren zoals blootstelling aan zonlicht. Wanneer de huid blootgesteld wordt aan UV-straling, kan dit leiden tot een verhoogde productie van melanine, wat resulteert in een donkerere huid of een zonnebrand.

Pigmentvlekken zijn een onderdeel van de huid. Toch gaan duizenden vrouwen elke dag de strijd aan tegen huidveroudering en tegen de zichtbare pigmentvlekjes in het gezicht. Pigmentvlekken worden al tientallen jaren als ontsierlijk gezien. Toch is er sinds 2010 een trend naar perfectie. Mede door tv en reclames en social media is het uiterlijk nog veel belangrijker geworden. Wil je vandaag de dag nog helemaal bij blijven, dan is extra hulp en enkele slimme tips absoluut geen overbodige luxe.

Tips om huidvlekken zoals pigment te voorkomen

Zoals je misschien weet ontstaan vlekken op de huid zoals pigmentvlekken, moedervlekken door UV straling van de zon. Ook hebben diverse hormonale processen invloed op het ontstaan van pigmentvlekken. Toch zijn er diverse handige weetjes om het ontstaan van deze huidvlekken te verminderen namelijk.

 1. Het smeren van een goede SPF crème. Hierdoor blokkeert u schadelijke straling uit de zon.
 2. U dient natuurlijk ook voldoende water te drinken. Ons advies is toch minimaal 2 liter water per dag.
 3. Zorg ervoor dat u voldoende beweegt, 2-3 keer per week een wandeling of zelfs sporten is heel erg goed voor de weerstand en gezondheid van de huid.
 4. Matig het gebruik van Alcohol en vette snacks tot na Nihil. Deze producten zitten namelijk vol met schadelijke stoffen waardoor het lichaam dus ook uw huid ontregeld raken.
 5. Het gebruik van softdrugs en erger is absoluut taboe. Uw lichaam heeft soms wel 1 jaar te tijd nodig om volledig te herstellen van deze producten.
 6. Eet voldoende groente, fruit en vis. Probeer tevens zo schoon mogelijke producten uit deze categorie te kiezen, onbespoten, biologisch is een aanrader.

Methode om pigmentvlekken in het gezicht minder zichtbaar te maken

Als je het aantal pigmentvlekken in het gezicht wilt verminderen. Dan is het mogelijk om dit met een crème zoals Skinlight te regelen.

Er zijn een aantal manieren om de huidskleur van het gezicht lichter te maken, maar het is belangrijk om te weten dat de effectiviteit van deze methoden kan variëren en dat sommige methoden mogelijk niet geschikt zijn voor iedereen. Hier zijn enkele opties:

 1. Bleaching crèmes: Bleaching crèmes zoals Skinlight, kunnen helpen bij het verminderen van de concentratie van melanine in de huid, waardoor pigmentvlekken minder opvallen. Deze whitening crème is ph neutraal en bevat geen parfum. Hierdoor is het perfect te gebruiken voor het gezicht. Hiernaast is het hydraterend en voedend waardoor het ook voor langer termijn gebruik geschikt is.
 2. Chemische peelings: Chemische peelings, zoals glycolzuur- of trichloorazijnzuurpeelings, kunnen de bovenste laag van de huid verwijderen, waardoor een nieuwe, helderdere huidlaag tevoorschijn komt.
 3. Lasertherapie: Behandelingen zoals fraxel lasertherapie of IPL (intense pulsed light) kunnen helpen bij het verminderen van pigmentvlekken en het verbeteren van de huidskleur.
 4. Zonbescherming: Dagelijkse zonbescherming, zoals het gebruik van een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30, kan helpen bij het voorkomen van verdere pigmentatie van de huid.
 5. Huidverzorging: Dagelijkse huidverzorging met producten die vitamine C, niacinamide en arbutin bevatten kan helpen bij het verminderen van pigmentvlekken.

Hoe kun je pigmentvlekken op een donkere huid camoufleren?

Er zijn een aantal manieren om pigmentvlekken op een donkere huid te camoufleren:

Make-up: Make-up met een goede dekking kan worden gebruikt om pigmentvlekken te camoufleren. Er zijn speciale camouflage make-up producten die speciaal zijn ontworpen voor het verbergen van hyperpigmentatie.

 • Foundation: Gebruik een foundation die een goede dekking biedt en die bij je huidskleur past.
 • Concealer: Gebruik een concealer die speciaal is ontworpen voor het verbergen van hyperpigmentatie. Deze concealers hebben vaak een hoger pigmentgehalte en bieden een betere dekking.
 • Poeder: Gebruik een poeder dat bij je huidskleur past om te zorgen dat de make-up langer blijft zitten en om een gladder uiterlijk te creëren.
 • UV-bescherming: Zorg ervoor dat de huid altijd wordt beschermd tegen UV-straling, omdat deze kan bijdragen aan de ontwikkeling van pigmentvlekken. Pigmentvlekken worden vaak verergerd door UV-straling, dus het is belangrijk om een zonnebrandcrème te gebruiken om de huid te beschermen tegen verdere schade.
 • Huidverzorging: Behandel de huid met producten die gericht zijn op het verminderen van hyperpigmentatie, zoals Skinlight, hydrochinon of kojic acid, onder supervisie van een dermatoloog of huidtherapeut.

Waarom steeds meer mensen kiezen voor Skinlight?

 • Het product 100% natuurlijk is qua ingrediënten;
 • Er geen parfum of andere geurstof in wordt gebruikt;
 • De crème niet vettig is, zodat het ook geen poriën verstopt;
 • Dat het geen allergische reacties veroorzaakt;
 • Het product is voor alle huidtypen zeer geschikt.

Waar koop ik Skinlight Pigmentvlek crème?

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen in de Skinlight webshop. Hier kunt u tevens het product tegen de hoogste kortingen bestellen. Vandaag besteld betekend vaak al de dag erna in huis.

Plaats als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *