Oksels bleken, hoe doe je dat?

De oksels zijn vooral voor vrouwen het lichaamsdeel wat zeer bepalend is voor het uiterlijk. Sinds dat het scheren van de oksels voor vrouwen heel normaal is geworden, kwam er natuurlijk meteen een ander probleem bij. De oksels hebben namelijk een hele hoop te verduren. Wij gaan in dit artikel bekijken hoe je als vrouw je oksels het beste kunt verzorgen en zelfs er mooier uit kan laten zien.

Er zijn verschillende manieren om de oksels te bleken, zoals:

 1. Het gebruik van bleekmiddelen: Er zijn verschillende bleekmiddelen beschikbaar die specifiek zijn ontworpen voor het bleken van de oksels. Deze producten bevatten vaak hydrochinon of kojic zuur als actieve ingrediënten.
 2. Het gebruik van citroensap: Citroensap bevat citroenzuur, dat natuurlijk blekend werkt. Meng een eetlepel citroensap met een eetlepel bakpoeder en wrijf het mengsel over de huid. Laat het een paar minuten zitten voordat je het afspoelt.
 3. Het gebruik van baking soda: Meng een eetlepel baking soda met een paar druppels water om een pasta te maken. Wrijf het mengsel over de huid en laat het een paar minuten zitten voordat je het afspoelt.
skinlight is een huidvriendelijke bleaching creme geschikt voor het lichter maken van de huid. Je kunt de creme gebruiken om zwarte oksels lichter te maken.

Het is belangrijk om te onthouden dat de huid in de oksels vaak donkerder is vanwege de hormonale veranderingen, dus het kan moeilijk zijn om een ​​perfecte kleur te bereiken

Waardoor verkleuren oksels?

Oksels verkleuren vaak vanwege de ophoping van de stof melanine, die verantwoordelijk is voor de kleur van de huid. Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan de ophoping van melanine, waaronder:

 1. Hormonen: Veranderingen in hormonale niveaus, zoals die tijdens de puberteit of zwangerschap, kunnen leiden tot een verhoogde productie van melanine in de oksels.
 2. Frictie: Dagelijkse activiteiten zoals het dragen van bepaalde kledingstukken of het scheren van de oksels kunnen leiden tot frictie en irritatie, waardoor de huid donkerder wordt.
 3. Hygiëne: Een gebrek aan goede hygiëne kan leiden tot een ophoping van deodorant, zweet en bacteriën in de oksels, waardoor de huid donkerder wordt.
 4. Genetica: Sommige mensen hebben een genetische aanleg voor een donkere huid in de oksels.
 5. Hyperpigmentatie: Hyperpigmentatie is een aandoening waarbij er een verhoogde productie van melanine plaatsvindt, dit kan leiden tot donkere plekken op de huid.

Donkere oksels kunnen naarmate je ouder wordt ontstaan. Met name in de lente- en zomermaanden komen oksels voor het blote oog in het zicht. Je hebt vele goed verzorgde vrouwen met relatief onverzorgde, donkere oksels. Met name bij getinte en donkere vrouwen kunnen de oksels soms donker bruin of richting vaal zwart uitslaan. Hier is in principe niks tegen te doen of toch wel? Als je eens wist dat ze langzaam donkerder worden door o.a. scheren, waxen, en het veel al wassen met allerlei zeep en andere vloeistoffen, die veelal niet heel huidvriendelijk zijn. Ook het zonnen waarbij vaak een SPF vergeten wordt zorgt ervoor dat de okselhuid meer pigment ontwikkeld, hierdoor zien de oksels er blijvend donkerder uit.

Hoe maak je oksels mooier en aantrekkelijker?

Er zijn een aantal manieren waarop je je oksels kunt verzorgen en verfraaien:

 1. Verwijder overtollig haar: Scheren, harsen of epileren zijn methoden om overtollig haar in de oksels te verwijderen. Dit kan helpen om de huid gladder en verzorgder te maken.
 2. Reinig de oksels: Zorg ervoor dat je de oksels dagelijks wast met een milde zeep en water om te helpen bij het verwijderen van zweet, bacteriën en deodorantresten.
 3. Gebruik een deodorant: Gebruik een deodorant of antiperspirant om geur te verminderen en transpiratie te controleren.
 4. Exfolieer de oksels: Gebruik een milde exfoliërende scrub of een katoenen pad met azijn of citroensap om de dode huidcellen te verwijderen en de huid te verzachten.
 5. Hydrateer de oksels: Breng een lotion of crème aan op de oksels om de huid te hydrateren en te beschermen tegen uitdroging.
 6. Vermijd het gebruik van stoffen die de huid irriteren: Sommige stoffen zoals wol of synthetische materialen kunnen de huid irriteren en droog maken, vermijd dit indien mogelijk.
 7. Gebruik zonbescherming: Oksels zijn gevoelig voor zonnebrand, bescherm deze dus met een zonnebrandcrème of blijf uit de zon tijdens de piekuren.

Gebruik zoals reeds uitgelegd huidvriendelijke producten. De aanbiedingen van de week in de drogist vallen hier meestal niet onder. Zorg ook voor een goede scheergel of scheerschuim en gebruik een goede kwaliteit scheermesje wanneer je de oksels scheert. Daarnaast is het belangrijk om altijd een SPF te dragen indien je oksel huid mogelijk in de zon komt. Ook is het belangrijk om een goede deo te gebruiken die huidvriendelijk is.

Kan ik mijn oksels écht lichter maken?

Wanneer je van mening bent dat je oksels te donker zijn? Dan is het mogelijk om dit via een huidvriendelijke Whitening Crème op te lossen. Je brengt deze handige crème 2 maal daags aan en blijft dit voor minimaal 8 weken herhalen. Indien je in de zon gaat altijd even een spf smeren.

Plaats als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *