Hoe verminder je zwarte pigmentvlekken op het gezicht

Hoe verminder je zwarte pigmentvlekken in het gezicht – Een mooi kleurtje komt ook met zijn nadelen. Zo worden pigmentvlekken over het algemeen donker bruin tot zwart bij getinte tot donkere mensen. Natuurlijk hoort het bij ieders uiterlijk. Toch wilt zowel man als vrouw er zo mooi en stralend mogelijk eruit zien. Omdat het voor getinte en donkere mensen toch wel lastiger is op het gebied van pigmentvlekken en moedervlekken hebben wij grondig research gedaan naar een gepaste oplossing. Onderstaand lees je alle ins en outs of het bestrijden van zwarte pigmentvlekken in het gezicht.

Waardoor worden mijn pigmentvlekken zwart?

Meestal als je een getinte tot donkere huidskleur hebt, dan heb je de luxe dat je minder snel verbrand in de zon. Tenslotte heb je meer pigment in de huid. Echter kleur je net als mensen met een hele lichte huid donkerder bij. Daarin tegen worden de pigmentvlekken zwart. Zwarte pigmentvlekken op de huid vallen natuurlijk veel meer op dan vrij lichte of bruine. Mede hierdoor zijn ze niet echt mooi of wenselijk.

Pigmentvlekken donkere huid komen vaak voor als zwarte vlekken, omdat er meer melanine aanwezig is in de huid. Melanine is het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van de huid, haren en ogen.

In de donkere huid zijn er meer melanocyten (de cellen die melanine produceren) aanwezig en deze cellen produceren ook meer melanine. Dit kan leiden tot een grotere concentratie van melanine in bepaalde gebieden van de huid, waardoor deze gebieden donkerder worden. Bovendien, als er beschadiging van de huid optreedt, zoals door UV-straling, kunnen de melanocyten extra melanine gaan aanmaken, waardoor de huid donkerder wordt.

In geval van hyperpigmentatie, zoals melasma of zonbeschadiging, kan de overproductie van melanine leiden tot het ontstaan van zwarte of donkere vlekken op de huid.

Het is belangrijk om te weten dat de kleur van pigmentvlekken kan variëren van persoon tot persoon.

Download nu Gratis: boordevol verzorgingstips voor de donkere huidskleur

Hoe ontstaan zwarte vlekken op de huid en hoe kun je deze het beste aanpakken?

Hoe kan ik het ontstaan van meer zwarte pigmentvlekken zoveel mogelijk voorkomen?

Je dient vanaf dit moment direct actie te ondernemen! Ga niet meer zonder zonnebescherming naar buiten. Dit betekend dat je een zonnebrandcrème met een hogere factor moet gaan smeren. Mijn advies is om zeker een spf 30 te gebruiken. Op deze manier blokkeer je de schadelijke straling uit de zon die het pigment in de huid namelijk zwart kleurt. Deze spf dien je 2 maal daags aan te brengen voor een optimale bescherming. Helaas vermindert het geen pigmentvlekken die al reeds aanwezig zijn.

Hoe kun je zwarte pigmentvlekken lichter maken?

Er zijn een aantal manieren om de huidskleur van het gezicht lichter te maken, maar het is belangrijk om te weten dat de effectiviteit van deze methoden kan variëren en dat sommige methoden mogelijk niet geschikt zijn voor iedereen. Hier zijn enkele opties:

  1. Bleaching crèmes: Bleaching crèmes zoals Skinlight, die natuurlijke zuren bevatten, kunnen helpen bij het verminderen van de concentratie van melanine in de huid, waardoor pigmentvlekken minder opvallen. Houd er wel rekening mee dat deze crème alleen gebruikt moet worden onder supervisie van een dermatoloog of huidtherapeut, omdat er bijwerkingen kunnen optreden.
  2. Chemische peelings: Chemische peelings, zoals glycolzuur- of trichloorazijnzuurpeelings, kunnen de bovenste laag van de huid verwijderen, waardoor een nieuwe, helderdere huidlaag tevoorschijn komt.
  3. Lasertherapie: Behandelingen zoals fraxel lasertherapie of IPL (intense pulsed light) kunnen helpen bij het verminderen van pigmentvlekken en het verbeteren van de huidskleur.
  4. Zonbescherming: Dagelijkse zonbescherming, zoals het gebruik van een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30, kan helpen bij het voorkomen van verdere pigmentatie van de huid.
  5. Huidverzorging: Dagelijkse huidverzorging met producten die vitamine C, niacinamide en arbutin bevatten kan helpen bij het verminderen van pigmentvlekken.

Eenvoudig een huidvlek verbergen met make-up

Het camoufleren van een zwarte pigmentvlek kan aan de hand van make-up: Door het gebruik van concealer of foundation die een tint heeft die overeenkomt met de huidtint, kan de pigmentvlek worden gecamoufleerd. Wat ook goed helpt is het gebruik van poeders: Er zijn ook poeders die speciaal zijn ontworpen om pigmentvlekken te camoufleren. Deze zijn vaak poederachtig en kunnen worden aangebracht over de pigmentvlekken om ze minder opvallend te maken.

Hoe kan ik zwarte pigmentvlekken permanent camoufleren?

Wil je het echt goed aanpakken, Dan heb je een Skin Whitening formule nodig. Nee is dit is helemaal niet eng of gevaarlijk. Het is een formule die week na week op een veilige manier de huid langzaam tint na tint lichter maakt. Hierdoor wordt de zwarte pigmentvlek langzaam lichter. Het lijkt alsof de vlek op verdwijnt. De huid gaat er hierdoor gezonder en stralender uitziet. Je voelt je mooier en lekkerder in je vel zitten. Ideaal toch!

Skinlight de natuurlijke Skin whitening formule van Nederlandse bodem

Je hoort het goed. Wil je een goed product van Nederlandse bodem gebruiken! Skinlight is namelijk op natuurlijke basis, vrij van parfum en PH neutraal. Al deze pluspunten maken Skinlight de all in one whitening formule voor waar dan ook op het lichaam. Deze crème kun je eenvoudig en zeer discreet online bestellen. Tevens ligt het ook in het warenhuis van bol.com.

skinlight bleaching cream voor het lichter maken van het gezicht om kleurverschil in de huid tegen te gaan.

Plaats als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *