Last van ouderdomsvlekken?

Wist je dat de mate waarin je als klein kind en als puber je huid hebt blootgesteld aan de zon en de UV-straling bepalen hoeveel pigmentvlekjes je op den duur kan krijgen? Dit komt doordat de huidschade die is opgedaan in de jongeren jaren zich tot uiting brengt wanneer je ouder wordt. Ouderdomsvlekken kunnen hierdoor sneller ontstaan.

Ouderdomsvlekken verminderen tips

Goedaardige ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken verminderen, ouderdomsvlekken worden ook wel levervlekken genoemd, zijn bruinige vlekjes die zich bevinden op de huid. Ze ontstaan op plekken die zijn blootgesteld aan de zon en UV-straling. Heb jij last van ouderdomsvlekken, wees dan niet gevreesd. De meeste ouderdomsvlekken zijn goedaardig en hebben geen behandeling nodig. De meeste mensen kiezen er echter voor om iets te doen tegen de vlekken omdat ze het niet mooi vinden staan.

van ouderdomsvlekken afkomen
Skinlight werkt goed tegen ouderdomsvlekken en maakt deze zichtbaar lichter

Wat te doen tegen ouderdomsvlekken?

Wil je graag van je ouderdomsvlekken afkomen, denk dan goed na over de mogelijkheden. Je kan er namelijk voor kiezen om het definitief te verwijderen met een laserbehandeling. Daarnaast zou je het kunnen behandelen met fruitzuren. Hierbij wordt de huid met overtollig pigment geschilferd om ruimte vrij te maken voor een nieuwe huid. Een andere optie is het gebruik maken van een bleekcrème. Het is hierbij handig om in dat geval te kiezen voor een crème dat op natuurlijke basis is gemaakt, zoals de populaire Skinlight crème. Hierdoor krijg je blekere pigmentvlekjes en minimale huidirritaties.

Plaats als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *